ГоловнаСуспільствоВійна

Кримських адвокатів Курбедінова і Семедляєва викликали на допит у "Центр-Е"

Юристи не в курсі, яку справу знову порушили проти них.

Кримських адвокатів Курбедінова і Семедляєва викликали на допит у "Центр-Е"
Еміль Курбединов
Фото: facebook/Emil Kurbedinov

В анексованому Росією Криму адвокатам Емілю Курбедінову й Едему Семедляєву надіслали повістки з "Центру з протидії екстремізму".

Про це повідомив Курбедінов на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Я не в курсі, яку нову справу проти мене та мого колеги вирішили розслідувати, але скажу, що досі вся вилучена у нас в офісах техніка з інформацією, що містить адвокатську таємницю, знаходиться у спецслужб", - написав він.

Адвокат також опублікував повістку.

Фото: facebook.com/emil.kurbedinov

Нагадаємо, 26 січня російські силовики провели обшук в офісі та в квартирі Курбедінова. Під час обшуків було вилучено всю техніку.

Курбедінова затримали в Бахчисараї, коли він їхав на обшук до активіста Сейрана Салієва для надання юридичної допомоги. Цього ж дня Залізничний районний суд Сімферополя, підконтрольний Росії, визнав його винуватим у порушенні статті 20.3 КоАП Росії (пропаганда і публічна демонстрація нацистської атрибутики або символіки) і заарештував на 10 діб. Приводом для цього стало те, що в 2013 році Курбедінов розмістив у соцмережі "ВКконтакте" перепост про мітинг "Хізб ут-Тахрір" у Сімферополі.

Курбедінов є одним із провідних кримських адвокатів, що спеціалізуються на політичних справах. Він сам і його колеги розцінюють арешт як грубе перешкоджання його адвокатській діяльності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram