ГоловнаСуспільствоВійна

Затримано 67-річного "ДНРівця", який бив полонених солдатів

Насильства зазнали 11 українських військових.

Затримано 67-річного "ДНРівця", який бив полонених солдатів
Фото: gp.gov.ua

Військова прокуратура і СБУ 10 лютого затримали у Сватовому Луганської області 67-річного чоловіка, який входив до складу терористичної організації "ДНР".

Як повідомляють на сайті Генпрокуратури, громадянин України П. в період із серпня по грудень 2014 року здійснював незаконне утримання і конвоювання полонених військовослужбовців Збройних сил України, яких утримували в приміщенні Управління СБУ в Донецьку.

"При цьому він спільно з іншими терористами, всупереч Женевській конвенції про поводження з військовополоненими від 12.08.1949, користуючись беззахисним станом полонених і відсутністю можливості самозахисту, застосовував до них фізичне насильство, завдавав побоїв, катував, погрожував убивством, здійснював інші дії, які створювали загрозу їхньому здоров'ю та життю. Слідством встановлено 11 військовослужбовців, які постраждали від дій вказаної особи", - сказано в повідомленні.

11 лютого затриманому повідомили про підозру в участі в терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3 КК України), сприянні у веденні агресивної війни проти України (ч. 2 ст. 437 КК України) та порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Чоловіка заарештовано на два місяці.

Нагадаємо, днями СБУ затримала в зоні АТО жінку-снайпера терористичної організації "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram