ГоловнаСуспільствоЖиття

САП передала до суду справу колишнього т.в.о. ректора НАУ Харченка

Розслідування тривало з серпня 2016 року.

САП передала до суду справу колишнього т.в.о. ректора НАУ Харченка
Владимир Харченко
Фото: nbnews.com.ua

Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала в суд справу колишнього тимчасового виконувача обов'язків ректора Національного авіаційного університету Володимира Харченка, підозрюваного у вимаганні й отриманні 170 тис. євро хабара.

Про це повідомляє прес-служба САП у Фейсбуці.

"У кримінальному провадженні за підозрою Харченка, а також керівника одного з адвокатських об'єднань Києва і колишнього чиновника Збройних сил і органів держбезпеки, у вимаганні та отриманні хабара в особливо великому розмірі, а також умисному невиконанні судових рішень про поновлення на роботі незаконно звільнених працівників університету, складено і затверджено прокурором обвинувальний акт, який було направлено до суду для розгляду", - йдеться в повідомленні.

Розслідування тривало з серпня 2016 року. 26 серпня після отримання 100 тис. євро хабара від колишнього співробітника НАУ за поновлення його та інших незаконно звільнених працівників було затримано Харченка і адвоката. У листопаді 2016-го було встановлено чиновника, який організував і керував вчиненням зазначеного злочину. Ним виявився колишній чиновник Збройних сил і органів державної безпеки України, генерал-майор у відставці.

Також встановлено, що протягом 2016 року Харченко навмисне з особистих мотивів не виконував судові рішення, що набули чинності, про поновлення на посадах низки незаконно звільнених працівників університету.

Нагадаємо, у вересні минулого року Шевченківський райсуд Києва відправив Харченка під домашній арешт. Його також було звільнено з посади. У грудні Національне антикорупційне бюро завершило розслідування стосовно колишнього т. в. о. ректора НАУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram