ГоловнаСуспільствоВійна

Російський письменник Захар Прилєпін вступив у "ДНР"

"Батальйон на лінії зіткнення, виконує бойові завдання".

Російський письменник Захар Прилєпін вступив у "ДНР"
Фото: zaharprilepin.ru

Російський письменник Захар Прилєпін вступив у терористичну організацію "ДНР", де зайняв посаду заступника командира одного з незаконних збройних формувань.

У коментарі "Дождю" він заявив, що його "батальйон" почав формуватися ще влітку 2016 року і зараз перебуває на лінії зіткнення. Прилєпін стверджує, що також воює проти Збройних Сил України.

"Якщо ви розумієте, про що взагалі питаєте, - я, заступник комбата, не можу не брати участі ні в чому. Батальйон перебуває безпосередньо на лінії зіткнення, виконує бойові завдання", - сказав він.

В інтерв'ю "Комсомольской правде" Прилєпін заявив, що кінцева мета війни на Донбасі - захоплення росіянами Києва і всієї України.

"Київ - російське місто. Російське українське місто. Наша справа мала. Нагорі вирішать. Але я думаю, що таких помилок, які були з Януковичем, бути не повинно. Вони прекрасно усвідомлюють, що посадити якогось умовного Сидорова, Тимошенко і Медведчука, про все з ним домовитися, а через навіть не чотири роки, а через місяць він зробить повне перезавантаження, і знову почнеться те саме. Я думаю, що їм стане здорового глузду такого більше не робити. Уся Україна - мета", - сказав він.

Нагадаємо, що Прилєпін працює на московському телеканалі "Царгород", який належить "православному олігархові", спонсору бойовиків на Донбасі Костянтину Малофєєву.

Наприкінці 2016-го і на початку 2017 року на Донбасі було вбито двох самих розпіарених російськими ЗМІ бойовиків - Арсенія Павлова (Моторола) і Михайла Толстих (Гіві).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram