ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Загорій вважає держзакупівлі ліків через систему на базі "Прозорро" оптимальним рішенням

Поки МОЗ буде займатися закупівлями ліків і розподілом бюджетних грошей, очікувати якісного реформування галузі не випадає, вважає бенефіціар компанії «Дарниця».

Загорій вважає держзакупівлі ліків через систему на базі "Прозорро" оптимальним рішенням

Створення електронної системи держзакупівель ліків на базі таких платформ, як «Прозорро», є оптимальним рішенням для медичної галузі. Про це заявив народний депутат Гліб Загорій. «Поки МОЗ буде займатися закупівлями ліків і розподілом бюджетних грошей, очікувати якісного реформування галузі не випадає. Водночас головне завдання міністерства - реалізовувати свою політику і займатися реформами в медицині. Для цього необхідно звільнити час і значну кількість людей, які на цей момент зайняті тим, що контролюють розподіл державних коштів. Тому адаптація «Прозорро» для потреб медичної галузі або ж створення нової системи на базі таких електронних платформ, де кожен охочий зміг би проконтролювати ситуацію, є оптимальним рішенням і для міністерства, і загалом для держави», - зазначив Загорій.

За словами народного депутата, це дозволить зробити процедуру держзакупівель ліків повністю прозорою і відкритою для суспільства, а також посприяє очищенню медичної галузі від корупції.

Загорій також підкреслив, що фармацевтична компанія «Дарниця», бенефіціаром якої він є, не бере участі в держзакупівлях МОЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram