ГоловнаСуспільствоВійна

У ОРДО зник колишній учасник російського арт-гурту "Війна" Васильєв

Активіст мав намір провести в Донецьку пацифістську акцію від імені ЛГБТ-руху.

У ОРДО зник колишній учасник російського арт-гурту "Війна" Васильєв
Олег Васильев
Фото: личная страница в соцсети "ВКонтакте"

На території, підконтрольній бойовикам "ДНР", зник російський ЛГБТ-активіст, колишній учасник арт-гурту "Війна" Олег Васильєв, відомий як Марія Штерн або Сіре-Фіолетове.

Про це повідомив у Фейсбуці його друг Алек Епштейн, а також цю інформацію підтвердила неназвана "помічниця" представника сепаратистського угруповання "ДНР" Дениса Пушиліна.

Як повідомив Епштейн, Васильєв прибув в ОРДО разом зі своєю супутницею 31 січня. Він благополучно минув усі КПП і дістався до Донецька.

"Помічниця голови "народної ради ДНР" стверджує, що, перевіривши це в "МДБ" і в "МВС" ДНР, ні там, ні там їх немає. Ніяких відомостей про них у нас немає вже п'ять діб, мовчати про це далі мені здається абсолютно безглуздим", - пише Епштейн.

За інформацією видання "Медиазона", Васильєв збирався провести в Донецьку пацифістську акцію від імені ЛГБТ-руху. Разом із ним вирушила 27-річна активістка Вікторія Мірошниченко.

Олег Васильєв - російський опозиційний активіст, колишній учасник арт-гурту "Війна". Він брав участь у скандальній акції "Пам'яті декабристів", під час якої Васильєва символічно підвісили в торговому залі продуктового гіпермаркету. Про цю акцію в одній зі своїх промов згадав президент РФ Володимир Путін, назвавши Васильєва підвішеним "опудалом єврея".

У серпні 2014 року міграційна служба Фінляндії надала Васильєву політичний притулок.

Нагадаємо, у вересні 2015 року в підмосковному Домодєдово загинув активіст арт-гурту "Війна" Леонід Ніколаєв.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram