ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві мешканці виступили проти незаконної забудови на Чорнобильській

Встановлений вранці під прикриттям "тітушок" паркан знесли і спалили.

У Святошинському районі Києва 6 лютого місцеві жителі за підтримки активістів знесли і спалили паркан незаконної забудови на вулиці Чорнобильській, повідомляє кореспондент LB.ua.

Як розповіли учасники акції, в понеділок о 6-й ранку будівельники під прикриттям "тітушок" установили паркан на місці будівництва супермаркету АТБ просто під вікнами житлового будинку.

Наприкінці 2016-го місцева громада домоглася рішення про створення тут Скверу героїв. Незважаючи на це, на ділянці, виділеній під будівництво ще на початку 2000-х, як стверджують активісти, за корупційною схемою зі зміною цільового призначення, в грудні було встановлено паркан і будівельний вагончик з біотуалетом. Тоді місцеві жителі виступили проти будівництва, знесли і спалили паркан.

І цього разу місцеві жителі не вагаючись почали демонтувати паркан. Поліція намагалася завадити демонтажу, але, не дивлячись на кількісну перевагу, поліцейські не змогли витримати натиску жінок, які борються проти незаконного будівництва.

Як повідомив кореспондент із місця події, врешті-решт, люди підпалили деревину паркану, незважаючи на те, що співробітники поліції в цивільному одязі перешкоджали цьому і постійно провокували протестувальників на бійку.

Поліція викликала пожежників, але люди не дали їм загасити вогонь, поки не прогоріла деревина, що унеможливило її повторне використання для зведення огорожі.

На акції були волонтери загону швидкого реагування Червоного Хреста, готові в разі травми надати першу домедичну допомогу, що і було зроблено, коли до них звернувся перехожий, який пошкодив руку на незаконному будівництві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram