ГоловнаСуспільствоПодії

Паводок на Закарпатті пішов на спад

Критична ситуація з льодоходом минула.

Паводок на Закарпатті пішов на спад
Фото: http://moskal.in.ua/

На річках Закарпатської області почався спад води, критична ситуація з льодоходом минула, заявив голова облдержадміністрації Геннадій Москаль.

Вночі лід на річці Тиса поплив на територію Угорщини. Нових підтоплень домогосподарств не зафіксовано, повідомляється на сайті Москаля.

Дорога Мукачево - Рогатин між Сільцем і Греблею (Іршавський район), яка була заблокована в п'ятницю ввечері через перелив річки Іршавка, вільна.

У Виноградівському районі річка Боржава в ніч на суботу вийшла з берегів і підтопила частину місцевої дороги між с. Шаланки та Великі Ком'яти. Рух автотранспорту зараз припинено, однак протягом декількох годин вода піде на спад і проїзд буде звільнений. На всіх інших дорогах області автомобільний проїзд забезпечений. Проблем з водо-, газо - і енергозабезпеченням немає, всі комунікації працюють у штатному режимі.

Зараз бригади рятувальників відкачують воду з підтоплених протягом п'ятниці домогосподарств.

Оскільки висота снігу в горах вдвічі перевищує норму, у високогірних районах області зберігається висока вірогідність сходження лавин. На найнебезпечніших ділянках чергують бригади рятувальників.

Протягом п'ятниці піротехніки обласного управління держслужби з надзвичайних ситуацій та військові 128-ї гірсько-піхотної бригади здійснили 20 підривів льодових заторів, щоб розблокувати хід води в притоках Тиси, Латориці, Боржави і Вужа. Станом на 10:00 суботи затори залишаються на річці Боржава в Іршавському районі, на р. Вуж в Дубриничах (Перечинський район), р. Визниця у Мукачівському районі і р. Латориця у Мукачеві біля замку "Паланок". Туди направлені піротехніки, які в разі необхідності підірвуть крижані брили.

Увечері в п'ятницю льодохід на річці Ріка зніс підвісний міст у селищі Нижній Бистрий Хустського району. Протягом декількох годин селяни міст відновили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram