ГоловнаСуспільствоВійна

В Авдіївці працюють чотири екіпажі медиків ПДМШ ім. Пирогова

Медики евакуювали пацієнтів районної лікарні, що розташована на лінії вогню.

В Авдіївці працюють чотири екіпажі медиків ПДМШ ім. Пирогова
архивное фото
Фото: ПДМШ

В Авдіївці працюють чотири екіпажі медиків Першого добровольчого мобільного шпиталю (ПДМШ) ім. Пирогова.

"Зараз на місці працюють чотири лікарі невідкладної допомоги і 8 фельдшерів. Це - 4 екіпажі. У результаті обстрілу Авдіївка без електроенергії, зв'язок з ними поганий - бережуть телефони, тому що зарядити апарат проблемно. Тому всю інформацію отримуємо безпосередньо від нашого віце-президента із взаємодії зі Збройними Силами України й іншими збройними формуваннями в зоні проведення АТО Олександра Гагаєва", - розповів Геннадій Друзенко.

Олександр Гагаєв телефоном повідомив, що сьогодні нардеп Оксана Корчинська допомогла організувати транспорт, тому разом з місцевими лікарями медики ПДМШ евакуювали пацієнтів Авдіївської центральної районної лікарні, куди кілька разів влучали снаряди.

За словами лідера Руху "Справедливість" Валентина Наливайченка, з яким президент ПДМШ Геннадій Друзенко майже рік тому підписав Меморандум про стратегічне партнерство, медики не замислюючись відгукнулися на прохання Управління екстреної медичної допомоги та медицини катастроф МОЗ і відправили в Авдіївку медичні екіпажі.

"Я хотів би подякувати всім лікарям, які рятують життя наших захисників на передовій. Особливі теплі слова тим медикам, які на чолі з Олександром Гагаєвим уже поверталися з ротації в зоні АТО до Києва, але до столиці так і не дісталися - дізнавшись про загострення в Авдіївці, повернулися на допомогу своїм побратимам! Я з гордістю при зустрічі потисну руку кожному з них! Щиро вдячний вам за відвагу і самопожертву!" - заявив Наливайченко.

Нагадаємо, з 29 січня Авдіївка зазнає потужних обстрілів. Місто залишилося без води, електрики і теплопостачання. Температуру в будинках намагаються утримувати на рівні 15 градусів. Людей забезпечують теплим харчуванням і чаєм.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram