ГоловнаСуспільствоЖиття

Київ встановить камери на основних дорогах і в'їздах-виїздах з міста, - Володимир Бондаренко

Програма передбачає встановлення близько 4000 нових камер.

Київ встановить камери на основних дорогах і в'їздах-виїздах з міста, - Володимир Бондаренко
Фото: Надано Володимиром Карплюком

Цього року заплановано встановити камери відеоспостереження на основних транспортних магістралях і в'їздах і виїздах із Києва.

Про це повідомив керівник апарату Київської міськадміністрації Володимир Бондаренко.

"Цього року ми ставимо перед собою досить амбітну задачу - покриття камерами входів і виходів з «Київського метрополітену», основних транспортних магістралей, а також в'їздів і виїздів з міста", - цитує чиновника прес-служба КМДА.

Ця програма передбачає встановлення близько 4000 нових смарт-камер, які будуть об'єднані в єдиний загальноміський комплекс відеоспостереження. Наразі в Києві вже встановлено понад 3700 камер.

"Сьогодні програма «Безпечне місто» дає дуже багато для аналізу ситуації на дорогах столиці. Наприклад, ми можемо фіксувати в онлайн-режимі порушення правил дорожнього руху, порушення правил паркування, можемо розпізнавати номери транспортних засобів, а також контролювати рух смугою для громадського транспорту", - розповів Бондаренко.

При цьому він підкреслив, що система випереджає законодавчу базу, тому Верховна Рада і Кабмін повинні її легітимізувати.

Нагадаємо, на початку серпня 2015 року набрав чинності закон, яким вводиться автоматична фотозйомка і відеофіксація адміністративних правопорушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху. Документ передбачає, що адміністративну відповідальність за порушення на дорогах, зафіксовані в автоматичному режимі за допомогою технічних засобів фото- і відеозйомки, несуть юридичні та фізичні особи, на яких зареєстровано транспортний засіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram