ГоловнаСуспільствоПодії

Під Черкасами тисячі людей залишилися без тепла через аварію

Жертв і постраждалих в результаті НП немає.

Під Черкасами тисячі людей залишилися без тепла через аварію
Фото: ГосЧС

У місті Монастирище Черкаської області через аварію на котельні Теплокомуненерго без теплопостачання залишилися близько двох тисяч абонентів - це п'ять тисяч осіб з 13 100, які проживають в районному центрі.

Як повідомили в прес-службі ДСНС, в ніч на неділю, 29 січня, зруйнувалася димова труба котельні. Жертв та постраждалих немає.

"Труба висотою 80 метрів була побудована в 1980 році. В результаті події зруйнувалося 60 метрів її верхньої частини", - зазначили в ДСНС.

Для розбирання конструкцій на місці надзвичайної події працюють 2 одиниці інженерної техніки та 25 працівників комунального підприємства. Станом на 11:00 в місті вдалося повністю відновити режим подачі теплопостачання у всі житлові приміщення на мінімальному рівні. На низці об'єктів критичної інфраструктури введені в дію та використовуються можливості аварійних теплогенеруючих станцій, а також розгорнуті пункти обігріву.

Вирішується питання про перепідключення котельні до резервної димової труби, яка розташована на відстані 40 метрів від місця події", - пояснили рятувальники.

Нагадаємо, раніше на Різдво через велику аварію на тепломережі в Приморському районі Одеси 35 будинків залишилися без тепла.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram