ГоловнаСуспільствоВійна

Волонтери розповіли про активізацію боїв на Донбасі

У район Маріуполя приїхав бойовик Гіві.

Волонтери розповіли про активізацію боїв на Донбасі
Разрушения после обстрела в Авдеевке
Фото: dn.npu.gov.ua

Волонтерська організація "Повернись живим" оприлюднила зведення боїв на Донбасі за 23-27 січня.

"Учора ввечері, за словами військових, на Донецькому напрямку працювали «Гради», імовірно, з території самого Донецька. Летіло в район Пісків. 152-міліметрова артилерія, 120-міліметрові міномети, гранатомети, БМП накрили вчора ввечері позиції від Луганської області (Попасна, Кримське, Світлодарська дуга) до півдня Донецької області. У Красногорівці, яку протягом тижня теж неслабко обстрілювали великокаліберним озброєнням, і Авдіївці пошкоджено будинки цивільного населення. Після мінометного обстрілу частина Красногорівки залишилася без світла.

На початку тижня в районі Світлодарської дуги близько 15:00 почався мінометний обстріл. Не надто інтенсивний, з перервами, але доволі тривалий. До півночі бої трохи стихли. Військові кажуть, що так у них щодня. За кілька годин бою на наші позиції прилетіло понад п'ятдесят 120-міліметрових мін. Учора тут також збільшилася кількість прильотів артилерійських снарядів. Близько опівночі обстріли припинилися.

Ще минулого тижня в районі Маріуполя сепари запросили режим припинення вогню. Відносно спокійна ситуація протрималася до 23 числа. У понеділок вранці по наших позиціях почали працювати артилерія і міномети. Відтоді постійні обстріли тривають. Учора ввечері о 23:00 терористи вели вогонь по наших позиціях у цьому районі з танка і 120-міліметрових мінометів. Неспокійно було і сьогодні на світанку. Також били з мінометів. Увечері впало більше сотні мін.

За даними розвідки, в Маріупольський район приїхав ворожий польовий командир Гіві. Не сидиться йому на місці. Днями в Донецьку він щось не поділив зі своїми заступниками. Подейкують, що дійшло до збройної сутички і після того його ніхто не бачив, але почули в радіоперехопленні на Маріупольському напрямку. Розвідка каже, що бойовик приїхав на узбережжя Азовського моря здійснювати провокації проти ЗСУ, змушуючи наших військових відкривати вогонь по мирному населенню на окупованій території, оскільки місцеві бунтують проти терористів, не дозволяючи їм стріляти з мирних поселень.

Неспокійно в терористичних рядах і в окупованих містах Луганщини - в Стаханові, з якого, до речі, вчора вночі обстрілювали позиції українських військових, і в Первомайську. З радіоперехоплення чутно, що бойовики бояться активізації ЗСУ і наступу на ці міста, а також на Дебальцеве.

Вранці в деяких районах фронту обстріли повторилися, але ситуація під контролем. Тішить і те, що наші військові теж добре відпрацювали по ворогу. Є інформація, що влучили в російського офіцера", - повідомляють у фейсбуці "Повернись живим".

Волонтери продовжують збирати гроші на допомогу військовим.

Їхні реквізити та контакти доступні у фейсбуці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram