ГоловнаСуспільствоВійна

ОБСЄ повідомила про загибель п'яти цивільних за останні 12 днів

Ще четверо мирних жителів отримали поранення.

ОБСЄ повідомила про загибель п'яти цивільних за останні 12 днів
Архив
Фото: Стоп-кадр видео Анатолия Степанова

За останні 12 днів на Донбасі загинули п'ять і отримали поранення четверо мирних жителів, більшість з них - в результаті застосування важкого озброєння.

Про це заявив перший заступник голови СММ ОБСЄ Олександр Хуг на брифінгу в Краматорську, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Спостерігачі, мої колеги, за останні 12 днів у Луганській області підтвердили загибель п'яти цивільних осіб поблизу лінії зіткнення. У Донецькій області - поранення чотирьох місцевих жителів. Це неприйнятно, багато хто отримав поранення під час застосування важкого озброєння, яке вже мало бути відведено", - сказав він.

При цьому він зазначив, що важке озброєння перебуває вздовж лінії розмежування в зоні АТО, порушуючи мінські домовленості.

"Ми фіксуємо наявність важкого озброєння на лінії зіткнення", - сказав він.

У багатьох місцях сторони конфлікту знаходяться дуже близько один до одного, зокрема в Коминтерновому, КПВВ "Мар'їнка", в Новолуганську, Новгородському, поблизу Світлодарська, між Попасною і Первомайськом.

"У більшості з цих місць щільна цивільна забудова, живуть мирні жителі, перебувають важливі об'єкти інфраструктури ... через те, що сторони перебувають близько, ситуації, коли починають розгортатися бойові дії, нерідкі", - зазначив перший заступник голови місії.

Нагадаємо, згідно з останньою доповіддю Управління Верховного комісара ООН з прав людини, щонайменше 9 758 осіб вбито і 22 779 отримали поранення на сході України з початку конфлікту до 1 грудня.

ООН відзначає, що це консервативна оцінка загиблих і поранених. Наведена цифра включає як загиблих сепаратистів, так і українських військових, мирних жителів і навіть 298 жертв катастрофи малайзійського "Боїнга", збитого над Донбасом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram