ГоловнаСуспільствоПодії

Начальника управління екології Житомирської ОДА затримано за хабар

"Це такий цікавий кадр. Молода така «поросль», але не зовсім правильна".

Співробітники СБУ і прокуратури 25 січня затримали начальника управління екології та природних ресурсів Житомирської ОДА Вадима Войцешука за підозрою в отриманні хабара.

Про це повідомляють на сайті обласної адміністрації.

Фото: zhit.gp.gov.ua

Чиновник систематично вимагав гроші у місцевих підприємців, які переробляють деревину. Його посередника затримали під час отримання 2500 доларів у одного з бізнесменів, а самого чиновника затримали в іншому районі міста.

Проти Войцешука порушено кримінальну справу за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу - отримання хабара. Йому може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Фото: ssu.gov.ua

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич заявив, що Войцешука звільнять із займаної посади 27 січня.

"Вадим Валерійович - це такий цікавий кадр. Молода така «поросль», як я це називаю, але не зовсім правильна. Я коли прийшов на посаду, то перший, з ким я мав розмову, що я не бачу його в команді, це був як раз Войцешук Вадим Валерійович. Після цього Вадим Валерійович почав ходити по лікарняних, з однієї лікарні в іншу переходити протягом двох місяців. Але потім все-таки прийшов і 14 грудня написав заяву на звільнення. Він написав заяву і попросився у відпустку, щоб знайти собі роботу. Відпустка у нього закінчується завтра", - цитує Гундича місцеве видання "Житомир.info".

Губернатор також підтвердив, що до нього доходили чутки про хабарництво з боку Войцешука.

"Дуже багато різного роду чуток. А я завжди кажу, що диму без вогню не буває. Дуже багато мені надходило інформації, що він намагався перевести якесь рішення питання на комерційну основу. Тому я відразу сказав, що ти зі мною працювати не будеш... В управлінні екології дуже багато питань, там і узгодження на викиди, там і дозволи різні, тобто там дуже багато питань дозвільного характеру", - сказав Гундич.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram