ГоловнаСуспільствоВійна

Україна отримала 3 млрд гривень військової допомоги за три роки

У Міноборони не можуть надати всю інформацію про закордонну допомогу, оскільки вона є конфіденційною.

Україна отримала 3 млрд гривень військової допомоги за три роки
Фото: EPA/UPG

Протягом 2014-2016 років Збройні Сили України отримали від різних країн світу матеріально-технічної та гуманітарної допомоги на суму близько 3 млрд гривень.

Про це повідомило Міністерство оборони на запит видання "Тиждень.UA".

Зокрема, від США надійшла лазерна система імітації тактичних дій MILES, медичне обладнання, аптечки, обладнання для розмінування, прилади нічного бачення і тепловізори, бронежилети і кевларові шоломи, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби, автомобілі підвищеної прохідності типу HMMWV, індивідуальне спорядження й обмундирування.

Канада надала обладнання для розмінування, прилади нічного бачення, бронежилети і кевларові шоломи, індивідуальне спорядження й обмундирування.

Від Польщі також надійшло медичне обладнання, спорядження та обмундирування.

Великобританія передала аптечки, прилади нічного бачення, тепловізори, бронежилети, кевларові шоломи, ноутбуки, спорядження і обмундирування. Австралія надала обмундирування, Китай - обладнання, Туреччина - обладнання, спорядження та обмундирування, Словаччина - електрогенератори, обладнання, спорядження та обмундирування, Франція - бронежилети і обладнання, Нідерланди - електрогенератори, спорядження та обмундирування, Іспанія - бронежилети і кевларові шоломи, Чехія і Албанія - спорядження та обмундирування, Литва - обладнання, обмундирування, Норвегія, Латвія, Данія, Японія - обладнання.

У Міноборони уточнили, що не можуть надати всю інформацію про закордонну допомогу Україні, оскільки вона є конфіденційною.

Нагадаємо, в грудні минулого року Конгрес США затвердив оборонний бюджет з $350 млн військової допомоги для України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram