ГоловнаСуспільствоЖиття

В окупованому Криму затримали адвоката журналіста Семени (оновлено)

В офісі адвокатів Курбедінова і Семедляєва проводять обшуки.

В окупованому Криму затримали адвоката журналіста Семени (оновлено)
Эмиль Курбединов
Фото: "15 минут"

В окупованому Бахчисараї співробітники російського ФСБ затримали Еміля Курбедінова - адвоката кількох фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір", а також журналіста Миколи Семени.

Про це повідомляє голова ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв у Фейсбуці.

"Злочинне тиск на адвокатів посилюється. В офісі адвокатів Еміля Курбедінова і Едема Семедляєва проводиться обшук. Еміля затримали в Бахчисараї", - написав він.

Сам Курбедінов опублікував відео, де співробітники ФСБ підходять до машини, на якій адвокат разом зі своїм колегою їхали до будинку Сейрана Салієва, де в цей момент проходить обшук.

"Тільки-но ми були затримані співробітниками ДПС (дорожньо-патрульної служби - ред.). Ми йшли на обшук у будинок Салієва", - повідомив Курбедінов.

Оновлення. Курбедінову найближчим часом можуть оголосити звинувачення в екстремізмі й обрати запобіжний захід. Про це повідомив журналіст Антон Наумлюк в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У Залізничному райсуді Сімферополя йому буде обиратися запобіжний захід. Я зараз в офісі, тут йдуть обшуки, тут бійці спецпризначення, в масках, зі зброєю. Проходять обшуки в адвокатському офісі. Поки що незрозуміло (в чому полягає екстремізм, - ред). Я сподіваюся, що суд буде відкритим. Можливо, екстремізм буде знайдено на сторінках у соцмережі, наприклад", - розповів Наумлюк.

Сам Курбедінов перебуває в Центрі з протидії екстремізму в Сімферополі. Суд з обрання запобіжного заходу призначено на сьогодні. Його інтереси захищає адвокат Джеміль Темішев.

Оновлення 17:51. Адвокат кримських татар Микола Полозов у фейсбуці повідомив, що суд застосував до Курбедінова адміністративний арешт на 10 днів.

"По факту це "третій дзвінок" перед посадкою, якщо продовжить працювати як раніше", - додав він.

Нагадаємо, раніше в Сімферополі затримали і відправили на допит Миколу Полозова - адвоката Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза. Його кілька годин протримали в будівлі ФСБ, а потім відпустили. Сам Полозов оцінив своє затримання як викрадення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram