ГоловнаСуспільствоЖиття

Головний рабин України попросив забрати Орден Свободи у автора книги "Підступи близнюків - сіонізму і комунізму"

Василя Квасновського Порошенко нагородив з нагоди Дня Соборності.

Головний рабин України попросив забрати Орден Свободи у автора книги "Підступи близнюків - сіонізму і комунізму"
Моше-Реувен Асман

Головний рабин України і Києва Моше-Реувен Асман звернувся до Президента Петра Порошенка у зв'язку з нагородженням Василя Квасновського орденом Свободи.

Моше-Реувен Асман переконаний, що такі дії Президента ведуть до розпалювання міжнародного скандалу, йдеться в документі, фотокопія якого опублікована на сайті єврейської громади Києва.

"Я щиро переконаний, що нагородження такої людини одним з найвищих і престижних орденів - це ганьба для України. Це міжнародний скандал, який кидає на Україну чорну тінь антисемітизму і ксенофобії. Це образа багатьох достойних людей, які раніше ставали кавалерами ордена Свободи", - зазначив він.

Асман пояснив, що Квасновський є патологічним антисемітом, книги якого просякнуті ненавистю до євреїв.

"Напередодні Міжнародного дня пам'яті жертв Голокосту 27 січня, єврейська громадськість України та інших країн світу була шокована новиною щодо того, що згідно з вашим указом орденом Свободи нагороджено Василя Квасновського - патологічного антисеміта, книги якого просякнуті ненавистю до євреїв. У своїх книгах Квасновський звинувачує євреїв у жахливих злочинах проти українського народу, включаючи Голодомор, репресії сталінського режиму, знищення української культури і захоплення влади в сучасній Україні. Як "справжній документ він цитує стару фальшивку часів царизму - так звані "Протоколи Сіонських мудреців", які в 1930-40 роках використовувала нацистська пропаганда для обґрунтування геноциду євреїв", - підкреслив він.

Асман закликав Президента заради збереження міжнародного та міжрелігійного миру в країні переглянути указ про нагородження Квасновського

Василь Квасновський був представлений до нагороди орденом Свободи президентським указом №10/2017 з нагоди Дня Соборності України. Тим же указом Порошенко нагородив орденом Свободи голову Меджлісу кримськотатарського народу, народного депутата Рефата Чубарова.

Василь Квасновський народився в 1940 р. у Львівській області. Інженер за освітою. Працював у сільському господарстві Тернопільської області. Був головою Підволочиської РДА, радником голови Тернопільської ОДА. У 1990-1993 рр. очолював Тернопільську крайову організацію Народного Руху України. Автор дев'яти книг, зокрема "Ренегати України" (2001), "Кремлівські мойри" (2003), "Підступи близнюків - сіонізму і комунізму" (2013).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram