ГоловнаСуспільствоЖиття

Мерія Львова за день направила 400 листів з проханням допомогти з вивезенням сміття

Місто виявилося на грані екологічної катастрофи.

Мерія Львова за день направила 400 листів з проханням допомогти з вивезенням сміття
Фото: Макс Левин

У понеділок, 23 січня, мер Львова Андрій Садовий надіслав 416 листів мерам інших міст з проханням допомогти з вивезенням відходів зі Львова. Однак ніякої відповіді в мерію ще не надійшло. Про це повідомляє ZAXID.NET.

Під час засідання комісії з надзвичайних ситуацій ЛОДА, яке відбулося 25 січня, голова Львівської ОДА Олег Синютка звинуватив Андрія Садового у бездіяльності щодо вирішення проблеми вивезення сміття з міста. За словами Синютки, у Львівській області є міста, які готові приймати сміття зі Львова на платній основі, проте до них ніхто не звертався.

Андрій Садовий запевнив, що місто платить за кожну тонну вивезених твердих побутових відходів і неодноразово звертався до мерів як Львівської області, так і інших областей України. Тільки в понеділок місто направило понад 400 звернень до міських керівників різних областей України.

Як повідомлялося, Садовий звертався до мерів польських міст з проханням прийняти відходи зі Львова. Представники Любліна, Варшави, Перемишля і Вроцлава відповіли на звернення Садового і пообіцяли розглянути можливість вивезення сміття на територію Польщі з юридичної точки зору. Згідно з польським законодавством, рішення про прийняття відходів з іншої країни має розглядатися на державному рівні. Органи місцевого самоврядування не мають повноважень ухвалювати такі рішення.

Нагадаємо, 30 травня 2016 року на міському звалищі біля села Грибовичі під Львовом зійшов зсув сміття об'ємом понад 100 тис. кубометрів. В результаті під завалом опинилося чотири людини.

Після цієї трагедії Львову заборонили вивозити сміття на сміттєзвалище в Грибовичах. Через ситуацію місто опинилося на межі екологічної катастрофи, оскільки інші сміттєві полігони відмовляються приймати відходи зі Львова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram