ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала викрадачів дорогих авто, які повертали їх власникам за викуп

У складі угруповання діяв колишній співробітник поліції.

Поліція затримала викрадачів дорогих авто, які повертали їх власникам за викуп
Фото: http://femidazp.com

Національна поліція викрила злочинне угрупування - "монополіста" у сфері викрадень автомобілів - яке повертало їх власникам за гроші.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков у Фейсбуці.

"За інформацією, яка є у слідства на цю мить, угруповання "працювало" в Києві, Львові, Хмельницькому, Житомирі, Івано-Франківській та Рівненській областях", - зазначив міністр.

За його інформацією, тільки в 2016 році і лише в Києві цією "фірмою" було повернуто за винагороду власникам 67 викрадених автомобілів.

Зараз затримані п'ятеро ключових фігурантів. Їм оголошені підозри у вчиненні правопорушень, передбачених ст. 255 (створення злочинної організації), 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом), 190 (шахрайство), 263 (незаконне поводження зі зброєю) та 309 (незаконне зберігання наркотичних засобів без мети збуту) Кримінального кодексу.

Також було проведено 48 обшуків, під час яких виявлені вісім елітних автомобілів, на яких пересувалися підозрювані, один недавно викрадений "Мерседес", а також дорогі годинники, кошти і коштовності, здобуті злочинним шляхом, пристрої для зчитування сигналу з електронного ключа автомобілів, кілька десятків мобільних телефонів, наркотичні речовини та зброя.

Організатором угруповання, за словами Авакова, виявився 37-річний киянин. Крім того, в його складі діяв колишній співробітник поліції.

Нагадаємо, восени минулого року поліція виявила в МРЕВ схему легалізації викрадених автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram