ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція затримала чотирьох осіб, які вербували українців для наркоторгівлі в Бразилію

Встановлено вісьмох потерпілих, чотирьом вдалося повернутися в Україну.

Поліція затримала чотирьох осіб, які вербували українців для наркоторгівлі в Бразилію
Фото: mvs.gov.ua

У Київській області поліцейські затримали чотирьох осіб, які вербували місцевих жителів для переправлення наркотиків до Бразилії.

Про це повідомляють на сайті регіональної прокуратури.

Як розповів прокурор області Дмитро Чибісов, у 2015-2016 роках підозрювані вербували і переміщали громадян України до Бразилії для залучення їх у злочинну діяльність, пов'язану з наркоторгівлею.

"Зловмисники обіцяли довірливим громадянам законну і високооплачувану роботу за кордоном у сфері туризму, а також пропонували займатися перевезенням дорогоцінного каміння. Підшукавши охочих заробити, вони оплачували йому квиток і давали кошти на проживання в готелі. Згодом громадянин отримував смс-повідомлення від «роботодавця» із завданням, наприклад, перевезти сумку з коштовностями з Сан-Паулу до Таїланду", - розповів Чибісов.

Під час проходження реєстрації та перевірки багажу українців затримували. Так, у вісьмох громадян України, які погодилися на запропоновану "роботу", під час перевірки багажу було вилучено понад 25 кг кокаїну.

"Встановлено вісьмох потерпілих, чотирьом вдалося повернутися в Україну. При цьому один із потерпілих засуджений у Таїланді", - зазначив прокурор.

Нагадаємо, в грудні 2016 року поліція розкрила схему вербування громадян України на роботу наркокур'єрами в Росії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram