ГоловнаСуспільствоВійна

Розпочато процедуру заочного засудження "екс-губернатора" Донецької області Губарєва

Його дії призвели до створення терористичного угруповання "ДНР".

Розпочато процедуру заочного засудження "екс-губернатора" Донецької області Губарєва
Павел Губарев
Фото: http://lenta-ua.net/

Розпочато спеціальне (заочне) розслідування стосовно колишнього самопрогошеного "губернатора" Донецької області Павла Губарєва.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

"Генеральною прокуратурою погоджено клопотання слідчих Служби безпеки про початок процедури спеціального досудового розслідування (заочного засудження) громадянина України - лідера так званого "народного ополчення Донбасу" і так званого "народного губернатора Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Губарєва підозрюють за ч. 1 ст. 109 (публічні заклики до зміни і повалення конституційного ладу і захоплення державної влади), ч. 2 ст. 110 (умисні дії з метою зміни меж території та державного кордону України), ч. 1 ст. 258-3 (створення і керування терористичною організацією) і ч. 1 ст. 294 (організація масових заворушень) Кримінального кодексу.

Встановлено, що Губарєв, перебуваючи в Донецьку, протягом лютого-березня 2014 року вступив у злочинну змову з іншими особами, спільно з якими під час масових заворушень здійснив захоплення приміщень органів влади та місцевого самоврядування.

Такі дії паралізували роботу держустанов на цій території, що унеможливило відновлення законності та зумовило створення терористичного угруповання "ДНР".

Нагадаємо, Губарєва затримали 6 березня 2014 року, але 6 травня суд відпустив його під підписку про невиїзд. 7 травня СБУ обміняла Губарєва на трьох співробітників спецпідрозділу СБУ "Альфа", захоплених у полон сепаратистами в Донецькій області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram