ГоловнаСуспільствоПодії

У Дніпрі посеред вулиці стріляли в шестирічну дитину (оновлено)

Хлопчика прооперували, його стан тяжкий.

У Дніпрі на вулиці невідомий вистрілив у шестирічного хлопчика.

Про це повідомляють на сайті управління Національної поліції в Дніпропетровській області.

"Інцидент стався ввечері 23 січня. Мати з вітчимом і дитиною проходили біля арки по вулиці 20 років Перемоги. Вони почули звук, схожий на ляск, після чого дитина відчула різкий біль у ділянці спини зліва", - йдеться в повідомленні.

Фото: dp.npu.gov.ua

Дитину доставили в лікарню. Виявилося, що в нього вогнепальне поранення лівої половини грудної клітки. Хлопчика прооперували, його стан важкий.

Поліцейські зі службовою собакою обстежили місце події та опитали очевидців. Також було проведено поквартирний обхід мешканців будинку.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу (умисне тяжке тілесне ушкодження).

Оновлення. Лікарі протягом операції витягнули кулю, життю хлопчика зараз нічого не загрожує, повідомив директор Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні Олександр Хитрик.

"Лікарі провели операцію, кулю видалено, стан малюка середнього ступеня тяжкості, його життю вже нічого не загрожує", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна".

До завтра хлопчик буде в реанімації.

Оновлення. 30 cічня прес-служба Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області повідомила про те, що в хлопчика вистрілив його 7-річний друг, повідомляє "Міст-Дніпро". І все відбувалося не так, як розповідали батьки.

Того дня потерпілий зі своєю мамою був у гостях, де був ще один 7-річний хлопчик. Коли діти залишилися самі, а дорослі перемістилися на кухню, старша дитина вистрілила в молодшу.

"Батьки хлопчика просто злякалися і тому розповіли історію про те, що все відбулося на вулиці. Зараз ведуться слідчі дії, оскільки 7-річна дитина не може бути суб'єктом кримінального провадження. У цей час пістолет, з якого було зроблено постріл, вилучено, він проходить у справі як речовий доказ. Надалі буде проведена експертиза з метою довести, що постріл було зроблено саме із цієї зброї", - наголошено в повідомленні.

На сьогодні відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження). Проте правоохоронці не виключають перекваліфікацію провадження на ст. 128 КК України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження). Також ведеться відпрацювання осіб, причетних до дачі неправдивих свідчень.

Нагадаємо, в Харкові четверо п'яних молодиків влаштували стрілянину по перехожих із вікна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram