ГоловнаСуспільствоПодії

Затриманий у "Жулянах" узбек виявився родичем Іслама Карімова

Акбаралі Абдуллаєв утік з Ташкента незабаром після смерті президента.

Затриманий у "Жулянах" узбек виявився родичем Іслама Карімова
​Акбарали Абдуллаев
Фото: fergananews.com

Громадянин Узбекистану, про затримання якого 19 січня повідомила прокуратура Києва, виявився родичем померлого президента Узбекистану Іслама Карімова.

Про це повідомили "Радіо Свобода" в прес-службі Солом'янського райсуду міста Києва, який заарештував узбека.

Ім'я затриманого - Акбаралі Абдуллаєв, він племінник Тетяни Карімової, вдови президента.

У 2014 році його заарештували в Узбекистані за звинуваченням у скоєнні тяжких економічних злочинів, був притягнутий до відповідальності під час судового процесу у справі угруповання, яке прозвали "Кувасайська мафія". Згідно з деякими неофіційними джерелами, Акбаралі Абдуллаєв був заарештований за особистою вказівкою президента Карімова.

За неофіційними даними, Абдуллаєв утік з-під варти з Ташкента 3 вересня минулого року - незабаром після того Іслам Карімов помер. "Йому допомогли працівники паспортного столу Яккасарайского району столиці. Він оформив собі новий паспорт за великі гроші. Пізніше один із працівників паспортного столу був засуджений за цей злочин", - розповіло "Фергане" поінформоване джерело в Ташкенті.

Чоловіка, який перебуває в міжнародному розшуку, звинувачують у привласненні грошей у розмірі понад 91 мільйон доларів США, в приховуванні грошей у розмірі 200 мільйонів доларів США і 271 тисячі євро, а також в отриманні під час своєї злочинної діяльності прибутку в розмірі 77,4 мільйона швейцарських франків і 200 тисяч латвійських латів.

На цей момент Абдуллаєва утримують у слідчому ізоляторі МВС України в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram