ГоловнаСуспільствоПодії

Львівське сміття пресуватимуть у брикети на території міста

Запечатане сміття в брикетах можна безпечно зберігати і перевозити до року.

Львівське сміття пресуватимуть у брикети на території міста
Фото: makulaturi.net.ua/

Львівська міська рада на позачерговому засіданні в четвер прийняла план екстрених заходів для запобігання надзвичайній екологічній ситуації у зв'язку зі сміттєвою кризою.

Як повідомляють на сайті мерії, в різних частинах міста будуть обладнані п'ять тимчасових майданчиків для перевантаження і брикетування.

"Такі майданчики не вирішать питання в комплексі, але дозволять знизити напруження. Після брикетування обсяг сміття зменшується вшестеро, а його подальше обгортання промисловою плівкою робить ці брикети герметичними. У такому стані ТПВ набагато легше транспортувати, і легше знаходити місця для його складування. Є полігони, які готові приймати наше сміття тільки в такому стані. Ми робимо такі станції в кожному районі міста, щоб диверсифікувати навантаження на них", - повідомив мер міста Андрій Садовий.

За його словами, запечатане сміття в брикетах можна безпечно зберігати і перевозити до року.

Міськрада Львова також закликала територіальні громади України дозволити вивезення сміття на їхні полігони.

Нагадаємо, 18 січня львівська комісія з надзвичайних ситуацій визнала ситуацію зі сміттям критичною.

Проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають уже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув, і під завалами опинилися чотири людини: троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого досі не виявили.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Львів неодноразово звинувачував центральну владу в ігноруванні проблеми міста. Партія мера Львова "Самопоміч" не виключає, що це робиться для того, щоб зашкодити іміджу Садового і його рейтингам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram