ГоловнаСуспільствоВійна

Клімкін і Курц обговорили поліпшення технічних можливостей місії ОБСЄ на Донбасі

"Цього не можна досягти без примусу Росії виконувати Мінські домовленості".

Клімкін і Курц обговорили поліпшення технічних можливостей місії ОБСЄ на Донбасі
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Павло Клімкін і голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Себастьян Курц обговорили поліпшення технічних можливостей спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це Клімкін повідомив на брифінгу за підсумками переговорів.

"Ми говорили про можливість зміцнення місії і в кадровому, і в технічному аспектах. Говорили про те, що після досягнення необхідного рівня безпеки ми готові до проведення виборів на Донбасі", - розповів Клімкін.

Він також зазначив, що під час переговорів акцентували увагу на тому, що ОБСЄ може зробити для українських заручників і політичних в'язнів. Клімкін і голова ОБСЄ також обговорили можливість доступу міжнародних гуманітарних організацій на Донбас.

Ключовим аспектом в австрійському головуванні, на думку Клімкіна, є питання безпеки на Донбасі.

"Цього не можна досягти без примусу Росії виконувати Мінські домовленості і без того, щоб надати місії ОБСЄ можливості доступу до всієї території Донбасу та неконтрольованої ділянки українсько-російського кордону. Місія повинна мати можливість робити це цілодобово - інакше це не має ніякого сенсу", - сказав Клімкін.

Курц, своєю чергою, зазначив, що пріоритетом Австрії під час головування в ОБСЄ є розширення місії і забезпечення можливості більшого доступу на Донбасі.

Нагадаємо, ОБСЄ є однією зі сторін переговорів у Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі.

3-4 січня Курц і Клімкін відвідали Донецьку область. За підсумками візиту Курц визначив першочергові цілі щодо України, головною з-поміж яких є встановлення режиму припинення вогню в зоні АТО. Він також заявив, що місія ОБСЄ розширить зони свого контролю на всю територію Донбасу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram