ГоловнаСуспільствоВійна

Аваков очікує повернення кордону на Донбасі вже у 2017 році

"Це не моя пропагандистська заява чи якась ідея фікс. Це реальність".

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков вважає, що Україна може повернути під свій контроль кордон на Донбасі вже у 2017 році. Про це він сказав на колегії Держприкордонслужби України у вівторок.

"Потрібно бути готовим до процедур і заходів деокупації Донбасу. Я впевнений, що перед нами постане завдання просто зараз, у 2017 році, коли ми повинні будемо вийти на міжнародно визнані державні кордони. Процесом деокупації на Донбасі будуть займатися поліцейські, гвардійці, органи юстиції, органи влади, але першими висуватимуться прикордонники", - сказав він керівництву ДПСУ.

За його словами, коли буде прийнято політичне рішення, у прикордонників буде не більш ніж два тижні, щоб повернутися на кордон.

"Це не моя пропагандистська заява чи якась ідея фікс. Це реальність, з якою нам незабаром доведеться зіткнутися, і держава повинна розраховувати на вашу готовність до рішучих дій і волю до забезпечення цього процесу", - сказав голова МВС.

Нагадаємо, заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука заявив, що звільнення Донбасу невійськовим методом може початися восени 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram