ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харкові, Львові та Краматорську 660 осіб одночасно виконали колядку

В Україні пройшов "Вертеп-фест".

14 січня в Харкові, Львові та Краматорську одночасно колядували 660 осіб. Таке виконання колядки "Нова радість стала" відбувалося в рамках фестивалю "Вертеп-фест 2017".

У Львові акція пройшла на проспекті Свободи, де встановлена головна ялинка міста. За словами організаторів, колядку співали близько 60 учасників колективів Міжнародного різдвяного фестивалю з Польщі, Білорусі та України. До співу також приєдналися львів'яни, які поверталися з церковної служби.

У Краматорську виконання проходило на площі перед залізничним вокзалом, у ньому взяли участь понад 200 осіб - студентів Української Академії Лідерства та краматорчани. 14 січня колективи УАЛ виступили для дітей переселенців у Краматорську, для всіх городян на центральній площі Слов'янська, в дитячому реабілітаційному центрі в Лимані, відвідали Миколаївку і Сергіївку з різдвяними вертепами і костюмованими дійствами.

Виступ на центральній площі Краматорська
Фото: Українська Академія Лідерства
Виступ на центральній площі Краматорська

У Харкові, де і народилася ідея акції, виконання колядки стало наймасовішим - на площі перед ХНАТОБ ім. М. Лисенка зібралося близько 400 учасників "Вертеп-фесту 2017" і глядачів. 

Виконання колядки в Харкові
Фото: Леонід Логвиненко
Виконання колядки в Харкові

За словами організаторів, усього у фестивалі взяли участь 52 колективи - це понад 500 осіб з усіх областей України, включно з Кримом. Виступи проходили на 30 майданчиках у різних куточках міста. Колядники відвідали з виступами Військово-медичний клінічний центр Північного регіону (Військовий госпіталь), будинки-інтернати та інші установи. Громадський порядок на "Вертеп-фесті 2017" охороняли 500 поліцейських, 300 курсантів і 150 військовослужбовців Національної гвардії.

"Вийшло зовсім не так, як ми очікували. Вийшло набагато краще, - ділиться враженнями координатор фестивалю Олена Рофе-Бекетова, менеджер проектів "БФ "Харків з тобою" - організатора фестивалю. - За програмою, у нас учасники з інших міст один день виступають, а на другий день знайомляться з містом. Але вони виступали і під час екскурсій, у громадському транспорті, де є глядачі, а в Харкові глядачі - всюди".

Нагадаємо, 13 січня в Красноїльську Чернівецької області традиційно відзначили свято Маланки. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram