ГоловнаСуспільствоПодії

У перестрілці між місцевими та приїжджими в Олевську загинула людина

Конфлікт, судячи з усього, пов'язаний з видобутком бурштину.

Фото: Facebook/Саша Ніколайчук

На центральній площі міста Олевськ Житомирської області в ніч на понеділок сталася сутичка між кількома десятками чоловіків із застосуванням зброї. Шістьох людей поранено, один загинув, повідомляють на сайті поліції.

"За попередньою інформацією, конфлікт виник і на побутовому ґрунті, і в результаті кримінальних розборок між місцевими жителями і приїжджими з Львівської області", - сказано в повідомленні.

Фото: Facebook/Саша Ніколайчук

У результаті вогнепальні поранення отримали семеро осіб: четверо - жителі Олевського району і ще троє - львів'яни, один з них помер під час надання йому медичної допомоги. Поранених госпіталізовано, їм надається необхідна медична допомога.

Поліція порушила кримінальне провадження за статтями "Замах на вбивство" (ст.15 і ст. 115 КК) і "Хуліганство" (ч.4 ст.296) Кримінального кодексу України.

Встановлено частину учасників конфлікту і всі їхні транспортні засоби.

Начальник Головного управління Нацполіції в Житомирській області В'ячеслав Печененко у фейсбуці пише, що конфлікту передувало з'ясування стосунків між чоловіками в кафе і на дискотеці.

Водночас депутат Житомирської обласної ради Олександр Ніколайчук у фейсбуці написав, що під час сутички приїжджі кинули в натовп гранату.

"Близько 12-ї години ночі в центр Олевська приїхали щонайменше три автомобілі, серед яких мікроавтобус. З авто вибігли невідомі особи спортивної зовнішності, озброєні пістолетами і гвинтівками. Вони почали розстрілювати молодих хлопців, які перебували поблизу кафе і парковки. Під час масової сутички хтось із приїжджих кинув у натовп гранату, як наслідок - багато молодих людей отримали поранення різного ступеня", - зазначив він.

За даними Ніколайчука, приїжджі сіли в авто і виїхали за межі міста. У місті, заявив депутат, готують акції протесту.

Нагадаємо, час від часу в Рівненській і Житомирській областях виникають сутички між місцевими та приїжджими копачами бурштину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram