ГоловнаСуспільствоВійна

Поліція затримала трьох колишніх бойовиків "ДНР"

Їм загрожує до 8 років за участь у незаконних збройних формуваннях.

Поліція затримала трьох колишніх бойовиків "ДНР"
Фото: Макс Левин

Поліція Донецької області в неділю, 15 січня, повідомила про затримання трьох колишніх бойовиків "ДНР".

Один з них - 45-річний житель Костянтинівського району - встиг повоювати у промзоні в Авдіївці. Він вступив до лав "ДНР" у листопаді 2014 року в Донецьку. Спочатку йому доручили охороняти базу бандформування "Восток", але незабаром перекинули в Авдіївку.

Під час одного з боїв його контузило, а після лікування в госпіталі він вирішив, що більше не хоче воювати. Кілька місяців чоловік пожив у Донецьку, а потім повернувся в Костянтинівку, де влаштувався на місцеве підприємство. Його затримали співробітники місцевого відділення поліції, тепер його повинні притягнути до кримінальної відповідальності, заявили в поліції.

Ще одного колишнього бойовика виявили в селищі Новолуганське, яке нещодавно вивели із "сірої зони". 24-річний місцевий житель приєднався до бойовиків у червні 2014 року. Він стояв на блокпосту, розташованому поблизу с. Луганське Бахмутського району, де здійснював огляд автомобілів і громадян. Через два тижні чоловік побачив, як на блокпосту б'ють мирних жителів, і пішов з "ДНР".

Схожа біографія і в третього затриманого - 27-річного жителя Лимана, який у травні 2014 року чергував на блокпосту на перехресті автодоріг Красний Лиман Сіверський-Ямпіль-Крива Лука.

За всіма фактами порушено кримінальні провадження з попередньою кваліфікацією за ч. 2 ст. 260 (створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань) Кримінального кодексу України. Затриманим загрожує до 8 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram