ГоловнаСуспільствоВійна

Україна провела ракетні навчання в Херсонській області

Бійці, що пройшли АТО, ділилися досвідом з випускниками навчальних підрозділів минулого року.

У Херсонській області підрозділи протиповітряної оборони оперативно-тактичного угруповання "Південь" разом з підрозділами бойового забезпечення Збройних сил України провели тактико-спеціальні заняття.

"Під час занять військовослужбовці відпрацювали питання управління і взаємодії різнорідних підрозділів: аерозольне маскування під час зміни стартових позицій, приховане висування в райони розгортання підрозділів ППО, а також спільний рух колони на велику відстань", - повідомляється на сайті Міноборони.

Фото: mil.gov.ua

Зазначається, що особливістю цих навчань було виконання поставлених завдань підрозділами ППО як вдень, так і вночі. Тактико-спеціальні заняття проводилися в напруженому режимі з інтенсивним застосуванням імітаційних повітряних цілей.

Фото: mil.gov.ua

У Міноборони наголосили, що під час занять військовослужбовці, які пройшли бойовий вишкіл в зоні проведення АТО і мають чималий досвід бойового застосування штатного озброєння, ділилися досвідом з випускниками навчальних підрозділів минулого року.

Нагадаємо, ракетні навчання біля Криму Україна провела в грудні. У Херсонській області розрахунки зенітно-ракетних комплексів підрозділів Повітряних сил ЗСУ здійснили успішні запуски 16 зенітних керованих ракет середньої дальності. Навчання мали продовжитися в п'ятницю, але через погіршення погодних умов запуски вирішили не проводити.

Навчання викликали обурення у РФ - вона вважала, що ракети будуть запускати на її територію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram