ГоловнаСуспільствоЖиття

"УЗ" планує запустити ще один потяг у Польщу

Планується, що кінцевою зупинкою поїзда буде місто Холм за 25 км від українсько-польського кордону.

"УЗ" планує запустити ще один потяг у Польщу

"Укрзалізниця" розглядає можливість запустити ще один швидкісний потяг "Інтерсіті+" у Польщу.

Про це повідомив директор з пасажирських перевезень та сервісу "УЗ" Ігор Романків в інтерв'ю Delo.ua.

Планується, що кінцевою зупинкою поїзда буде місто Холм, яке розташоване за 25 км від українсько-польського кордону у Волинській області.

"На жаль, на території Польщі не так багато нашої широкої колії. Тут дуже багато залежить від польських колег: наскільки вони будуть готові допустити наш пасажирський рух на свою територію. Найближча перспектива - потяг до Холма, де є колія українського стандарту шириною 1520 мм. Також розглядаються й інші напрямки в Європу, зокрема в країни Балтії, але це вже в середньостроковій перспективі", - сказав Романків.

Він також розповів про перший міжнародний рейс швидкісного потяга "Інтерсіті+" в Перемишль.

"Однозначно, це дуже перспективний напрямок. Хоча б тому, що це перший український швидкісний поїзд, який доїжджає до міста в європейській країні. Це змінює стереотипи міжнародної подорожі залізничним транспортом. Щоб дістатися з Києва до Перемишля цим поїздом, потрібно наразі всього трохи більше семи годин", - зазначив Романків. "Наприклад, у рейсі 1 січня 2017 року за місткості поїзда 579 крісел в Перемишль подорожували 268 пасажирів - тобто майже 50%. А 9 січня був знаменний день: до Перемишля продано 579 квитків - тобто 100%", - додав він.

Нагадаємо, 23 грудня новий потяг сполученням Київ - Львів - Перемишль здійснив свій перший рейс. "Укрзалізниця" також планує запустити потяг сполученням Мукачеве - Будапешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram