ГоловнаСуспільствоЖиття

Заарештовано фермера, підозрюваного в розкраданні 15 млн гривень ДПЗКУ

Підприємцю повідомлено про підозру за трьома статтями.

Заарештовано фермера, підозрюваного в розкраданні 15 млн гривень ДПЗКУ
Фото: www.rionegro.com.ar

Генеральна прокуратура повідомила про підозру керівнику одного з фермерських господарств у Хмельницькій області, причетного до розкрадання майна ВАТ "Державна продовольчо-зернова корпорація України" (ДПЗКУ).

Про це повідомляють на сайті ГПУ.

Відзначають, що встановлена причетність затриманого до заволодіння понад 15 млн гривень, що належать ДПЗКУ.

"Під час досудового розслідування встановлено, що керівник одного з фермерських господарств придбав суб'єкт підприємницької діяльності з метою прикриття незаконної діяльності та шляхом внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей заволодів грошовими коштами на суму 15,4 млн гривень, перерахованих ДПЗКУ за поставку зерна майбутнього врожаю", - йдеться в повідомленні.

Підприємцю повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво, тобто придбання суб'єкта підприємницької діяльності (юридичної особи) з метою прикриття незаконної діяльності, що заподіяло велику матеріальну шкоду державі), ч. 5 ст. 191 (заволодіння чужим майном в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та за ч. 2 ст. 366 (службове підроблення, тобто складання і видача службовою особою свідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів свідомо неправдивих відомостей, що спричинило тяжкі наслідки).

Відзначають, що фермера було затримано 9 січня. 10 січня йому було обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою із заставою в розмірі понад 2,5 млн гривень.

Розслідування триває та вживаються заходи щодо виявлення інших співучасників цих злочинів.

Нагадаємо, 7 грудня 2016 року спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього в. о. голови правління ДПЗКУ Валерія Томіленка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram