ГоловнаСуспільствоВійна

Україна відновила постачання води в Луганськ

Напередодні "ЛНР" уперше переказала гроші.

Україна відновила постачання води в Луганськ

Компанія "Луганське енергетичне об'єднання" знову подає електроенергію на Попаснянський водоканал, який забезпечує водою не підконтрольний уряду Луганськ і його околиці.

Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив гендиректор компанії Володимир Грицай.

"Прозвучала інформація, що Попаснянський водоканал отримав перший транш коштів у розмірі 10,5 млн грн, ми на своїх рахунках побачили близько 6 млн грн, тому було прийнято рішення про відновлення постачання на Петровський водозабір", - зазначив він.

При цьому Грицай наголосив, що на сьогодні борг Попаснянського водоканалу залишається на рівні 123-124 млн грн за спожиту електроенергію.

"Після 10 січня це питання буде вирішуватися", - сказав він, додаючи, що загалом ситуація з розрахунками в регіоні істотно не змінилася.

Нагадаємо, 6 січня "ЛНР" сплатила комунальному підприємству "Попаснянський районний водоканал" частину боргу в розмірі 10,5 млн гривень за воду.

ТОВ "Луганське енергетичне об'єднання" 1 грудня знеструмило агрегати Петровської насосної станції другого підйому, що здійснювала постачання води в "ЛНР" (в напрямку Луганська). Вимкнення відбулося через заборгованість КП "Попаснянський районний водоканал" за електроенергію в розмірі 124 млн грн.

Попаснянський водоканал є постачальником води для 80 тис. жителів Луганської області, які проживають на контрольованій українською владою території, і для 1,2 млн жителів тимчасово окупованих територій. Однак оплати за постачання води підприємство не отримувало.

Щоб урегулювати цю ситуацію, в рамках домовленостей Тристоронньої контактної групи в Мінську для проведення розрахунків за поставлену в "ЛНР" воду було створено ТОВ "Джерело нового життя". 25 серпня 2016 року між КП "Попаснянський районний водоканал" і ТОВ було укладено договір на послугу централізованого питного водопостачання, згідно з яким розрахунки повинні були початися з 4 вересня 2016 року. Але розрахунків так і не здійснили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram