ГоловнаСуспільствоЖиття

У Харківській області матір, що кинула півторарічних доньок з батьком пияком, засуджено до 2,5 років в'язниці

Суд визнав батька дітей винним у вбивстві з необережності.

У Харківській області матір, що кинула півторарічних доньок з батьком пияком, засуджено до 2,5 років в'язниці

Чугуївський райсуд Харківської області виніс обвинувальний вирок 29-річній мешканці села Есхар, яка залишила 1,5-річних дочок-близнючок на тиждень, а коли повернулася - одну дівчинку забрали до лікарні, іншу вбив батько.

Про це інформує прес-служба обласної прокуратури.

"Чугуївський міський суд Харківської області задовольнив вимоги прокуратури і визнав винною 29-річну матір за фактом злісного невиконання обов'язків з догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ст. 166 КК України). Жінці призначено покарання у вигляді 2,5 років позбавлення волі", - йдеться в повідомленні.

Встановлено, що у квітні минулого року жінка після чергової сварки з чоловіком пішла з дому, залишивши на нього півторарічних дочок-близнят. Близько тижня вона не поверталася і не цікавилася долею дітей, а батько пив. Напившись вкотре, він "заспокоїв" одну з дочок, яка плакала, і ліг спати. Вранці дівчинка не прокинулася. Фельдшер, якого викликали сусіди, констатував її смерть. Другу дівчинку госпіталізували в лікарню з численними захворюваннями.

У жовтні минулого року Чугуївський міський суд області визнав батька дітей винним у вбивстві з необережності і злісному невиконанні обов'язків з догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 119 і ст. 166 КК України), і призначив покарання у вигляді 3 років і 4 місяців позбавлення волі. Прокуратура подала апеляцію з вимогою призначити чоловікові суворіше покарання.

На вимогу прокуратури і чоловік, і жінка позбавлені батьківських прав.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram