ГоловнаСуспільствоОсвіта

Директорів шкіл звільнили від заповнення електронних декларацій

Директори місцевих лікарень теж не будуть заповнювати декларації.

Директорів шкіл звільнили від заповнення електронних декларацій

Директорів загальноосвітніх середніх шкіл звільнено від обов'язку заповнювати електронні декларації про доходи, йдеться у прикінцевих положеннях закону "Про Вищу раду правосуддя", який набув чинності 5 січня.

Зокрема, скасовано необхідність заповнювати електронні декларацій для керівників закладів освіти (крім керівників ВНЗ і їхніх заступників), науки (крім президента Національної академії наук України (НАНУ) та національних галузевих академій наук, перших віце-президентів, віце-президентів і головних вчених секретарів НАНУ і національних галузевих академій наук, інших членів президії НАНУ та президій національних галузевих академій наук).

Норма про обов'язкове заповнення електронних декларацій тепер не поширюється також на посадових осіб установ і організацій, що здійснюють основну діяльність у сфері соціального обслуговування населення, соціальної та професійної реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів, соціального захисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції.

Також звільнено від електронного декларування керівників закладів охорони здоров'я, крім керівників установ охорони здоров'я центрального, обласного, районного, міського (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя) рівнів.

Звільнено від зобов'язання заповнювати електронні декларації і керівників закладів культури, мистецтв, відновлення і збереження національної пам'яті, фізичної культури, спорту і національно-патріотичного виховання.

Нагадаємо, з вересня електронні декларації подавали держслужбовці, які займають відповідальне та особливо відповідальне становище. Це близько 50 тисяч чиновників - починаючи від президента, голови уряду, народних депутатів, міністрів і закінчуючи керівниками департаментів виконавчих органів влади.

Інші держслужбовці повинні почати заповнювати електронні декларації з 1 січня 2017 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram