ГоловнаСуспільствоЖиття

Інспектора митниці аеропорту "Київ" затримали під час отримання 500 євро хабара

Митник вимагав гроші в осіб, які перетинають кордон.

Співробітники прокуратури затримали інспектора відділу митного оформлення аеропорту "Київ" (Жуляни) під час отримання хабара.

Про це повідомляють на сайті Генеральної прокуратури.

Фото: gp.gov.ua

"Військова прокуратура Київського гарнізону Центрального регіону України спільно зі співробітниками Головного управління боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки затримала при отриманні неправомірної вигоди інспектора відділу митного оформлення митного поста "Аеропорт "Київ" (Жуляни) Київської міської митниці Державної фіскальної служби", - йдеться в повідомленні.

Як з'ясувалося, інспектор налагодив механізм вимагання та отримання хабарів від осіб, які перетинають держкордон, за нестворення перешкод під час митного огляду їхнього багажу.

"Правоохоронці затримали зловмисника під час отримання хабара в сумі 500 євро від громадянина України", - наголошено в повідомленні.

Фото: gp.gov.ua

Також за цим фактом проводять обшуки. Прокуратура готує клопотання до суду про обрання співробітникові митниці запобіжного заходу і відсторонення його від займаної посади.

Нагадаємо, влітку військова прокуратура і СБУ затримала начальника відділу митного поста аеропорту "Жуляни" під час отримання $3 тис. хабара.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram