ГоловнаСуспільствоПодії

Справу про вбивство в Кривому Озері передано до суду

Обвинувачені - четверо колишніх поліцейських.

Справу про вбивство в Кривому Озері передано до суду
Степан Божило
Фото: myk.gp.gov.ua

Слідчі прокуратури Миколаївської області 26 грудня завершили розслідування і передали до суду кримінальне провадження за фактом убивства жителя Кривого Озера Олександра Цукермана, який загинув під час затримання поліцейськими.

Про це в четвер повідомив заступник прокурора Миколаївської області Степан Божило.

Головним підозрюваним у вбивстві є сержант Денис Ляхвацький. Він єдиний, кому інкримінують ч.1 ст. 115 (умисне вбивство). Сам поліцейський з таким звинуваченням не погоджувався, хоча визнавав звинувачення за ч.3 ст.365 КК України (перевищення влади або службових повноважень). Троє інших підозрюваних проходять за ч.2 ст.365 КК України.

"Дії, які інкримінують цим особам, я зарахував би до категорії складних кримінальних справ. Події, в яких брали участь ці особи, відбувалися в умовах неочевидності. Відсутній момент, який дуже важливий у розслідуванні будь-якого кримінального провадження - максимальна кількість свідків. Події відбувалися в нічний час, і очевидцями злочину були постраждалі і безпосередньо працівники правоохоронних органів", - цитує Божила прес-служба прокуратури.

Він додав, що вражений непрофесіоналізмом і цинізмом дій поліцейських, які намагалися затримати Цукермана. "Як було встановлено протягом досудового розслідування, головний підозрюваний під час затримання наступав своєю ногою на горло потерпілого", - сказав він.

Справу слухатиме в Кривоозерський районний суд.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня 2016 року в селищі Криве Озеро помер 32-річний місцевий житель Олександр Цукерман, до якого викликали поліцію. Як розповіли в поліції, вночі дружина потерпілого зателефонувала до відділення і повідомила, що її чоловік бушує. За адресою виїхав наряд. Пізніше з'ясувалося, що на Цукермана також заявляв таксист, кажучи, що той його пограбував і розбив йому машину.

Поліцейські почали гукати Цукермана, аби вийшов з дому, але він відмовлявся виходити. Через годину він вийшов з лопатою і накинувся на поліцейських. Після чого вони застосували силу, зокрема і спецзасоби.

За даними судмедекспертизи, Цукерман помер від вогнепальних поранень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram