ГоловнаСуспільствоЖиття

Вирішення проблеми модернізації київських комунальних кінотеатрів може розпочатися вже наступного року. Пресс-релиз

На капітальний ремонт приміщення протягом двох років виділять 30 млн гривень.

 Вирішення проблеми модернізації київських комунальних кінотеатрів може розпочатися вже наступного року.

Вирішення проблеми модернізації київських комунальних кінотеатрів може розпочатися вже наступного року.

Відповідний проект рішення зареєстрували представники 4 фракцій у Київраді: лідерка громадянської кампанії «Врятувати «Братиславу» Ганна Свириденко (ВО «Батьківщина»), Олесь Маляревич («Солідарність»), Олександр Бродський («Єдність») та Михайло Буділов (ВО «Свобода).

Проектом рішення передбачаються зміни до Комплексної міської цільової програми «Столична культура 2016-2018» щодо виділення 30 млн. гривень протягом двох наступних років на капітальний ремонт приміщень комунальних кінотеатрів та модернізації обладнання для кінопоказу. На думку його авторів, це сприятиме підвищенню конкурентоспроможності муніципальних об’єктів, збільшенню глядацької аудиторії, зростанню касових зборів.

«В рамках громадської кампанії «Врятувати «Братиславу» ми проводили консультації та широкі відкриті дискусії з експертами, представниками влади та громадськості, щодо ревіталізації цього комунального кінотеатру. І першим пунктом дорожньої карти вирішення проблеми, що нам вдалося напрацювати, стало проведення технічної експертизи стану будівлі та з’ясування необхідності та доцільності її збереження в існуючому вигляді або перебудови. Тож я, як депутат Київради виступила з ініціативою закладення у міський бюджет відповідних коштів», - коментує Ганна Свириденко. «Завдяки співпраці з директором КП «Київкінофільм» Денисом Хомичем, нам вдалося підготувати та зареєструвати спільний документ, на якому окрім мого, були ще підписи Олеся Маляревича, Олександра Бродського та Михайла Буділова. Ми з колегами відразу знайшли порозуміння у цьому питанні, адже у кожного з нас є своя «Братислава». Це кінотеатри «Краків» на Русанівці, «Кіото» на Лісовому та «Ім. Гагаріна» на Сирці. Ми не маємо права допустити, щоб вони занепадали, як осередки культурного життя районів міста, та, в решті решт, перетворилися б на стихійні звалища, місця, де б пиячили та вживали наркотики, або на чергові будівельні майданчики, розташовані впритул до житлових будинків. Гадаю, що депутатський корпус підтримає нашу ініціативу, адже сучасній європейській столиці конче потрібні сучасні поліфункціональні громадсько-культурні центри, і цього можна досягти, завдяки реновації існуючої мережі комунальних кінотеатрів», - наголосила Ганна Свириденко.

Громадянська кампанія «Врятувати «Братиславу» розпочалася у березні 2016 року за ініціативи мешканців Оболонського району та активістів ГО «Правозахист Оболоні». Метою кампанії є недопущення знищення комунального кінотеатру «Братислава», що розташований за адресою вул. О.Архипенка (М.Залки), 5.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram