ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція закрила 20 гральних закладів у Києві та області

Вилучено 45 тисяч гривень і 450 комп'ютерів.

Поліція закрила 20 гральних закладів у Києві та області
Фото: npu.gov.ua

Поліція впродовж останніх днів закрила близько двох десятків гральних закладів у Києві та області.

Зокрема, як повідомляють на сайті ГУ НП у Києві, одну з установ було виявлено в столичному районі Борщагівка. Під час обшуку було задокументовано факт надання послуг у сфері грального бізнесу. Було вилучено 54 комп'ютери, три платіжні термінали та готівку на суму 5 тисяч гривень.

Окрім того, в п'ятницю поліція провела 20 обшуків у гральних закладах у Переяславі-Хмельницькому, Василькові, Фастові, Обухові, населених пунктах Києво-Святошинського району. Конфісковано 400 комп'ютерів і 40 тис. гривень готівкою, повідомила поліція Київської області.

Власники незаконних гральних закладів поки не відомі, їх встановлюють.

За фактами обшуків розпочато кримінальні провадження за ч.1 ст. 203-2 Кримінального кодексу (ведення грального бізнесу).

Нагадаємо, 2 грудня МВС оголосило про початок операції з ліквідації в Україні нелегальних гральних закладів.

В Україні з весни 2009 року заборонено весь гральний бізнес за винятком лотерей: букмекерські контори, казино, автомати. Однак гральні заклади продовжують працювати практично повсюдно. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вважає, що Верховній Раді варто задуматися про їх легалізацію.

За даними МВС, в Україні легально може працювати тільки одна лотерейна компанія - "Українська національна лотерея" ("Суперлото", "Кено", "Лото трійка"). Робота мереж МСЛ ("Лото Забава", "Мегалот", "Спортліга") і "Патріот" (миттєві лотереї) незаконна в зв'язку з введеними Україною санкціями проти російських компаній. Ліцензія "Ощадбанку" не використовується.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram