ГоловнаСуспільствоВійна

Україні повернули тіла двох військових, які загинули на Світлодарській дузі

Своєю чергою українська сторона передала тіла двох нападників, які загинули.

Україні повернули тіла двох військових, які загинули на Світлодарській дузі
Фото: cimic.com.ua

Після п'ятиденних переговорів українській стороні повернули тіла двох військових, які загинули в районі Світлодарської дуги в Донецькій області.

Про це повідомляє прес-служба Управління військово-цивільного співробітництва Збройних Сил України.

Зазначено, що передача тіл відбулася сьогодні, 25 грудня 2016 року, в місті Щастя Луганської області, в рамках гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200", а також у присутності представників СММ ОБСЄ і СЦКК в рамках Мінських домовленостей.

"Після п'ятиденних переговорів, під час яких представники протилежної сторони постійно змінювали умови передачі тіл, українській стороні були передані тіла двох українських військових, які загинули на Світлодарській дузі 18 грудня", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою українська сторона, за даними відомства, передала тіла двох загиблих нападників.

"При попередньому огляді встановлено, що хлопці отримали кульові поранення, не сумісні з життям. Точний час і причину смерті встановить судово-медична експертиза. Явних ознак тортур при зовнішньому огляді не виявлено", - зазначив координатор гуманітарного проекту ЗСУ "Евакуація 200" Михайло Котелевський.

Він також додав, що після проведення всіх необхідних експертиз тіла загиблих доставлять їхнім сім'ям для поховання.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в районі Світлодарської дуги на Донбасі бойовики обстріляли гуманітарну групу Збройних Сил України, яка намагалася забрати з поля бою тіло військовослужбовця противника.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram