ГоловнаСуспільствоПодії

Тітушок, які розгромили ринок "Харківський", побили і здали в поліцію

Приїжджим платили по тисячі гривень на добу

Тітушок, які розгромили ринок "Харківський", побили і здали в поліцію
Фото: стоп-кадр с видео

У ніч на суботу торговці з ринку "Харківський" (відомий як радіоринок) за підтримки людей нардепа Семена Семенченка побили тітушок, найнятих орендарем землі для знесення торгових павільйонів.

Як виявилося, тітушкам з Дніпропетровської області і Кременчука платили по тисячі гривень на добу. На території автомийки, де вони ночували, знайшли копії паспортів цих людей, повідомляє кореспондент LB.ua.

Торговці написали колективну заяву про розгром ринку і здали близько 30 тітушок в поліцію.

На місце подій приїжджав начальник патрульної поліції Києва Юрія Зозуля.

Фото: Макс Требухов

На цю мить на сайті поліції інформації про нічні події немає.

Нагадаємо, вранці в п'ятницю близько 150 тітушок знесли частину торгових павільйонів на ринку "Харківський" (відомий як радіоринок) на вул. Ревуцького, 40 на житловому масиві "Позняки". Голова профспілки підприємців цього ринку Сергій Єременок раніше заявляв, що адміністрація ринку намагається вижити торговців. Причина, за його даними, в тому, що на місці ринку і довколишнього озера Лебедине планують будувати житловий комплекс "Лебединий".

На сайті поліції Києва повідомлялося, що конфлікт виник між представниками ринку та суспільства, яке орендує землю. Орендар найняв людей і привіз будівельну техніку для встановлення паркану. У відповідь на це підприємці почали зводити барикади. У результаті виник конфлікт, почалася штовханина, в хід пішли цегла та вогнегасники. Також були спроби заблокувати дорожній рух. Вдень під час бійок постраждали шестеро торговців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram