ГоловнаСуспільствоЖиття

Поліція викрила 65 нелегальних гральних закладів по всій Україні

Вилучено 919 одиниць грального обладнання та 161 тис. гривень.

Поліція викрила 65 нелегальних гральних закладів по всій Україні
Фото: npu.gov.ua

Поліція викрила ще 65 підпільних гральних закладів, які містилися в Києві, Черкасах, Чернівцях, Чернігові, Житомирі, а також Сумській, Кіровоградській, Київській і Вінницькій областях.

Про це повідомляється на сайті поліції.

"Протягом доби працівники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки, слідчих підрозділів поліції і прокуратури припинили діяльність 65 гральних закладів, вилучено 919 одиниць комп'ютерного обладнання, на якому встановлено спеціальне програмне забезпечення і 161 тисячу гривень. Також на гравців складено 13 адміністративних протоколів", - йдеться в повідомленні.

Фото: npu.gov.ua

Так, в столиці припинили діяльність восьми підпільних закладів - у Святошинському, Шевченківському та Печерському районах.

"Функціонували заклади під вивісками "Лото Маркет" і "У мережі". Крім 146 одиниць вилученого обладнання та 58 тис. гривень, правоохоронці склали на гравців сім адміністративних протоколів за ст.181 КУпАП (азартні ігри, ворожіння в громадських місцях)", - відзначається в повідомленні.

У Сумській області були проведені санкціоновані обшуки в 14 залах, в яких надавалися послуги в сфері грального бізнесу. За допомогою спеціальної програми "Champion" гравці мали доступ до онлайн-казино. Поліцейські вилучили 90 персональних комп'ютерів.

Стільки ж гральних закладів припинили свою діяльність і у Вінницькій області. Співробітники поліції вилучили під час обшуків 186 системних блоків.

Фото: npu.gov.ua

У Київській області гральні заклади знаходилися в Обухові, Василькові, Вишневому, Боярці та Чабанах. У дев'яти інтерактивних клубах оперативники вилучили 218 системних блоків і 13,9 тисячі гривень, які вже встигли програти гравці.

У Житомирі правоохоронці "відвідали" вісім підпільних гральних закладів. Поліцейські вилучили на території області 136 персональних комп'ютерів, а також 1,4 тис. доларів США та 6 тис. гривень. Всі заклади функціонували під вивіскою "Лото Маркет".

Відзначається, що санкціоновані обшуки були також проведені в п'яти підпільних закладах Чернігова, чотирьох у Чернівцях, а також в Черкасах та Олександрії Кіровоградської області. Тут вилучили 142 одиниці грального обладнання та 40,9 тис. гривень.

Нагадаємо, раніше голова МВС Арсен Аваков заявив, що збирається протягом грудня 2016 року закрити весь гральний бізнес.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram