ГоловнаСуспільствоПодії

У Полтавській області намагалися скинути львівське сміття

У Рівненській облраді вирішили скаржитися в ГПУ.

У Полтавській області намагалися скинути львівське сміття
Фото: pl.npu.gov.ua/

Вантажівки з львівською реєстрацією намагалися несанкціоновано скинути побутове сміття в Полтавській області.

Як повідомляють на сайті обласної поліції, про факт незаконного вивантаження сміття ввечері 21 грудня повідомив голова Наталевської сільської ради.

Слідчо-оперативна група виїхала на місце і виявила на території однієї з ферм побутове сміття. Незабаром виявили дві завантажені відходами вантажівки Scania з причепами з львівською реєстрацією і під управлінням жителів Львівської області.

Відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 239 Кримінального кодексу України (забруднення чи псування земель), вантажівки вилучено.

Питання стихійних звалищ львівського сміття актуальне і в інших областях. Як повідомляють на сайті Рівненської облради, 20 грудня екологічна комісія розглянула звернення до уряду та Генпрокуратурі зі скаргою на мера Львова Андрія Садового.

"Ситуація склалася ганебна. Маємо мінімум три підтверджені факти вивезення сміття зі Львова на територію нашої області. Наприклад, наприкінці жовтня поблизу Дубна перекинулася вантажівка зі сміттям, після цього в селі Діброва Млинівського і Оженин Острозького районів були виявлені несанкціоновані полігони твердих побутових відходів, завезених зі Львова", - наводяться слова голови екологічної комісії облради.

За даними Рівненської облради, за певну суму грошей львівське сміття відвантажують на полігонах у Рівненській області, а коли не вдається провернути таку схему - сміття просто викидають поблизу населених пунктів області.

Нагадаємо, проблеми з вивезенням сміття у Львова тривають вже кілька місяців. 29 травня 2016 року в селі Великі Грибовичі, де розташоване львівське звалище, почалася пожежа. Вогонь незабаром загасили, але наступного дня стався зсув і під завалами опинилися чотири людини - троє рятувальників і працівник комунального підприємства. Тіла трьох осіб знайшли, четвертого чоловіка досі не знайшли.

Сільрада Великих Грибович після інциденту заборонила Львову вивозити сміття на звалище. Після цього місто почало вивозити відходи на різні полігони в області та інших регіонах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram