ГоловнаСуспільствоЖиття

У Херсоні затримали угруповання квартирних злодіїв

Затримані, ймовірно, "гастролювали" територією всієї України.

У Херсоні поліцейські затримали чотирьох вихідців із Грузії, яких підозрюють у серії квартирних крадіжок на території міста.

Про це повідомляють на сайті поліції.

Поліцейські затримали злочинців, коли ті намагалися втекти на автомобілі з викраденими грошима і прикрасами. Затриманим від 25 до 30 років. У Херсоні вони перебували від початку грудня, весь цей час жили на орендованій квартирі.

"Ролі між зловмисниками були чітко розподілені. Водій залишався в машині, поки троє його спільників перевіряли під'їзди і підшукували заможні квартири, які визначали за дорогими дверима і замками. Спочатку робили "продзвонювання", перевіряючи на наявність господарів", - зазначили в поліції.

Фото: hr.npu.gov.ua

Одну з таких квартир зловмисники вибрали в п'ятиповерхівці мікрорайону ХБК. Замки вони відімкнули за допомогою відмичок. Один з учасників групи залишався біля квартири, а двоє інших обшукували приміщення. Забравши більше 10 тис. гривень і цінні речі, трійця поверталася до автомобіля, коли їх затримали оперативники карного розшуку.

Фото: hr.npu.gov.ua

"Ми маємо всі підстави вважати, що учасники злочинної групи «гастролювали» територією України і здійснювали квартирні крадіжки в багатьох областях. Ми перевіряємо їхні особи і можливу причетність до скоєння злочинів на території інших держав", - повідомив т.в.о. заступника начальника ГУНП у Херсонській області Микола Вербицький.

Зловмисників затримано відповідно до ст.208 Кримінально-процесуального кодексу. Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 КК (крадіжка). Санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від трьох до шести років.

Нагадаємо, 15 грудня у Рівному патрульні зі стріляниною затримали банду домушників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram