ГоловнаСуспільствоЖиття

Справу патрульного Олійника передали до Голосіївського суду Києва

Встановлено, що поліцейський перевищив свої повноваження.

Справу патрульного Олійника передали до Голосіївського суду Києва
Фото: антон Геращенко / Facebook

Прокуратура Києва направила до суду обвинувальний акт щодо патрульного поліцейського Сергія Олійника, який у лютому під час переслідування автомобіля BMW смертельно поранив 17-річного пасажира автомобіля.

Про це повідомляють на сайті столичної прокуратури.

"Встановлено, що патрульний під час переслідування автомобіля BMW, в якому перебували чотири особи, перевищив службові повноваження та порушуючи встановлений законом порядок здійснив постріли з табельної зброї, в результаті чого 17-річний пасажир автомобіля отримав смертельне вогнепальне поранення", - йдеться в повідомленні.

У рамках досудового розслідування Олійнику було повідомлено підозру за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15 п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) і ч. 2 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт у четвер, 22 грудня, спрямований до Голосіївського районного суду Києва для розгляду по суті.

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого співробітники патрульної поліції в Києві застрелили пасажира автомобіля, який намагався сховатися від погоні, 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високій швидкості і неодноразово порушував інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

Патрульних на час розслідування відсторонили від роботи, а Олійника арештували. Про арешт клопотала прокуратура, яка дійшла висновку, що він намагався скоїти вбивство під час погоні. Через кілька тижнів Олійника випустили під домашній арешт, а незабаром і зовсім змінили запобіжний захід на особисте зобов'язання.

Справа Олійника викликала гучний резонанс і розділила суспільство на прихильників жорстких методів проти порушників ПДР і тих, хто засудив дії патрульного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram