ГоловнаСуспільствоПодії

Поліція Києва зі стріляниною затримала чоловіка, який забарикадувався в квартирі

До переговорів залучили рідних зловмисника і поліцейського психолога.

Поліція Києва зі стріляниною затримала чоловіка, який забарикадувався в квартирі
Фото: kyiv.npu.gov.ua

У Києві поліцейські застосували табельну зброю, щоб затримати озброєного чоловіка, який забарикадувався у своїй квартирі на Оболоні та погрожував підірвати гранату.

Про це повідомляє сайт столичного управління Нацполіції.

До чергової частини надійшло повідомлення від місцевого жителя про те, що в ліфті багатоповерхівки невідомий ударив його пістолетом по голові і, нічого не забравши, сховався. Заявник докладно описав нападника - і поліцейські почали його пошуки.

Патрульні помітили в під'їзді будинку чоловіка, схожого на підозрюваного. Коли вони спробували його затримати, той почав погрожувати, тож правоохоронці змушені були застосувати табельну вогнепальну зброю, поранивши зловмисника. Після цього нападник закрився у власній квартирі і поводився неадекватно.

Переговори між ним і поліцією тривали кілька годин, до них були залучені родичі нападника і психолог.

"Поліцейські спрацювали злагоджено і професійно, працівники КОРД потрапили в приміщення і затримали зловмисника. Лікарі на місці надали йому першу медичну допомогу і в супроводі правоохоронців доставили в лікарню, - повідомив начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко.

У квартирі перебували ще три людини і собака бійцівської породи.

Хуліганом виявився місцевий житель, 1989 року народження, раніше судимий за завдання тяжких тілесних ушкоджень, хуліганство та грабіж. Його дії слідчі кваліфікують за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу. За скоєний злочин йому загрожує до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо, у вівторок ввечері в Оболонському районі Києва відбулася погоня зі стріляниною.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram