ГоловнаСуспільствоЖиття

МЗС закликає українців уникати багатолюдних місць при поїздках у ЄС на Новий рік

Влада ЄС попереджає про можливі напади на туристичні об'єкти, ресторани, торгові центри, а також у транспорті.

МЗС закликає українців уникати багатолюдних місць при поїздках у ЄС на Новий рік
Берлин, Германия

Міністерство закордонних справ закликає українців бути пильними при відвідуванні країн Європейського Союзу на новорічні свята й уникати багатолюдних місць через загрозу терористичних актів.

Про це повідомляє Департамент консульської служби МЗС у Фейсбуці.

"За інформацією Державного департаменту США, існує велика ймовірність, що терористичні групи ІДІЛ, "Аль-Каїда", а також їхні прихильники планують теракти в Європі", - наголошено в повідомленні.

Минулого року екстремісти здійснили напади у Франції, Бельгії, Німеччині та Туреччині.

Влада європейських країн попереджає про можливі напади під час масових заходів, на туристичні об'єкти, ресторани, торгові центри, а також у транспорті.

"Наполегливо рекомендуємо громадянам України під час новорічно-різдвяних подорожей утримуватися від відвідування багатолюдних місць, а перебуваючи в громадських місцях, проявляти пильність. Просимо заздалегідь подбати про контактні дані з посольствами та консульствами України", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 19 грудня в центрі Берліна вантажівка в'їхала в натовп людей поряд із різдвяним ярмарком. Жертвами теракту стали 12 осіб, близько 50 осіб постраждали. Відповідальність за теракт узяло на себе угруповання ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram