ГоловнаСуспільствоЖиття

У Києві засвітили вогні на головній ялинці країни

Третій рік поспіль різдвяне містечко розташовується на Софійській і Михайлівській площах. 

Церемонія засвічення вогнів на головній новорічній ялинці країни відбулася на Софійській площі в Києві. У ній взяли участь київський міський голова Віталій Кличко і дружина президента Марина Порошенко.

Мер столиці привітав киян та гостей міста з Днем святого Миколая та прийдешніми новорічними святами, повідомляється на сайті КМДА.

За його словами, третій рік поспіль різдвяне містечко розташовується на Софійській і Михайлівській площах. Цього року висота головної ялинки країни становить 26 метрів. Її привезли до Києва з Івано-Франківської області.

Ялинку на Софійській площі прикрасили трьома кілометрами гірлянд, 42 тисячами ліхтариків і тисячею дерев'яних іграшок, над якими працювали народні майстри зі Львівщини.

Різдвяне містечко на Софійській площі працюватиме з 19 грудня до 15 січня. Головні заходи відбудуться в п'ятницю, суботу та неділю і в святкові дні - день святого Миколая, Новий рік та на Різдво. Усього в ході святкування відбудеться 15 концертів.

Як і минулого року, різдвяне містечко охоплюватиме Софійську і Михайлівську площі, а також Володимирський проїзд, який їх з'єднує. На Софійській площі розміщуються головна ялинка, сцена, майданчик для селфі, виставка іграшок, які робили діти з усієї України. На Михайлівській площі розташувалося містечко розваг з 21-метровим колесом огляду, гірками, крижаними скульптурами, тунелем бажань і каруселями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram