ГоловнаСуспільствоОсвіта

«Дітям з особливостями розвитку потрібні ресурсні класи», - директор броварської "Мозаїки"

Дітям з аутизмом і синдромом Дауна освіта є недоступною 

Ресурсні класи потрібні дітям з аутизмом та синдромом Дауна для того, щоб не тільки соціалізуватися, а й встигати за шкільною програмою. Про це повідомила директор навчально-реабілітаційного центру для дітей з особливими потребами «Мозаїка» Оксана Карбовська під час святкування дня Святого Миколая в установі.

"Ми хочемо відкрити ресурсні класи і тільки починаємо працювати з цього питання з Міносвіти. Після садка діти йдуть до загального класу. Їм важко освоїти правила шкільного життя, а тому це заважає якісно засвоїти матеріал. Якщо дитина не може бути в загальному класі, то її потрібно забрати до ресурсного і працювати з нею до моменту, доки вона не готова буде туди повернутися. У спецкласах, відповідно до закону, діти вчаться до 5-го класу. Ми ж сподіваємося передати на інклюзію максимальну кількість школярів", - зазначила Карбовська.

Оксана Карбовська повідомила про те, що діти з особливостями розвитку навчаються або вдома, або в інтернатах, оскільки шкіл для них недостатньо: "Батьки віддають таких дітей в інтернат, але дітям з аутизмом, у яких інтелект вище норми, не цікава програма, яку проходять діти в інтернатах. До того ж в інтернатах мало працівників".

 

19 грудня вихованці школи з особливостями розвитку "Мозаїка" провели святковий ранок, під час якого вони взяли участь у різдвяній виставі та майстер-класах з виготовлення печива. Школа «Мозаїка» існує з 2015 року. У школі застосовуються зарубіжні методики щодо подолання симптомів важких хвороб, які пов'язані із затримками розумового розвитку в дітей. Зокрема, в основі лежать методики німецьких фахівців. Усього в структурі школи працює 6 класів - 1 підготовчий і 2 перших класи в основному приміщенні школи в Броварах, а також 3 підготовчі ресурсні класи в школах №231 і 259 міста Києва. 

Нагадаємо, Кабмін вирішив перевести дітей із затримкою розвитку до звичайних шкіл. 

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram