ГоловнаСуспільствоЖиття

Чинний пропускний режим у зоні АТО не є дружнім для людей з обох боків конфлікту, - дослідження

Близько 21 тис. осіб щодня перетинають лінію розмежування на Донбасі.

Чинний пропускний режим у зоні АТО не є дружнім для людей з обох боків конфлікту, - дослідження
КПП на Донбассе
Фото: slovoidilo.ua

Понад 21 тис. осб щодня перетинає лінію розмежування на Донбасі.

Про це йдеться в дослідженні "Аудит Мінських угод", складеному в рамках Ініціативи з розвитку аналітичних центрів України (TTDI), заснованої Міжнародним фондом "Відродження" (МФВ) у партнерстві з Інститутом відкритого суспільства для Європи (OSIFE) та Офісом зв'язку українських аналітичних центрів у Брюсселі. TTDI фінансується Посольством Швеції в Україні.

У серпні 2016 року (на сьогодні це був найбільш завантажений період) ця цифра сягнула 875 тис. осіб за місяць.

При цьому наголошують, що штаб антитерористичної операції, який регулює режим тимчасового в'їзду на окуповані території, надає військовим повну свободу дозволяти чи забороняти в'їзд в Україну. "Такий порядок не є дружнім для людей з обох сторін конфлікту. Пасажирський транспорт не має можливості перетинати контрольно-пропускні пункти, тому люди змушені йти чи покладатися на сумнівних перевізників. Ці обмеження створюють безліч можливостей для корупції", - наголошено в дослідженні.

Нагадаємо, нинішня система КПП діє з січня 2015 року. На цей момент є 12 КПП: шість для громадян і шість для товарів на залізниці. Через інтенсивні обстріли не всі вони відкриті, що іноді збільшує час очікування до 10 годин.

Як повідомляли 14 грудня, бойовики обстріляли людей у черзі на КПВВ "Майорськ", є загиблий.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram